TILBYDES PT. IKKE SOM SELVSTÆNDIG BEHANDLING, MEN JEG VIL STADIG BRUGE DET SOM EN DEL AF MIN BEHANDLING HVIS JEG VURDERER DET ER NØDVENDIGT.

Har du ondt? Så smør din hud ind i olie, og skrab med en porcelænske indtil huden bliver helt rød – eller næsten mørkelilla! Lyder det mere som en tortur frem for en terapi? Læs videre og find ud af, hvorfor Gua Sha er overraskende effektiv behandling mod alverdens problematikker.

Gua Sha – Kinesisk Folkemedicin

Gua sha hos klinik Balskilde

Gua Sha er en tusind år gammel teknik hvor man skraberpå huden for at fjerne gift- og affaldsstoffer, spændinger og smerter! Gua sha stammer fra Kina.

Gua sha er en folkemedicin hos kineserne, og man bruger teknikken når familiemedlemmer er ved at blive syge, fx ved forkølelse og influenza. Gua Sha har eksisteret i flere århundreder og er nu også flittigt brugt her i vesten.

Forskning har bl.a. dokumenteret at mikrocirkulationen i hud og bindvæv under behandlingen øges med op til 400 %. Dette giver en umiddelbar lindring af symptomerne.

Gua Sha er en massageteknik som sætter kroppens helingsprocessser i gang og frigør de ophobede affaldsstoffer i kroppen.

Hvordan foregår behandlingen?

Princippet bag teknikken er, at du gentagne gange skraber på et oliesmurt hudområde med et Gua Sha redskab. Man skraber i en bestemt retning.

Nogle steder vil huden blive hurtigt rød og ellers forsvinde igen lige efter. Men ofte vil der komme røde pletter nogle af de steder man skraber, og det er dér problemområderne ligger.

De røde pletter er et godt tegn, og viser, at man har været inde og tage fat i selve problemet.

Gua Sha virker ved at fremme den vitale energi ”Qi”, stimulere blodcirkulationen, fjerne stagneret blod og ophobninger. Når et område behandles ved gentagne ”skrab” opstår der et vakuum, som gør at toksisk væske trækkes ud til huden, fra kroppens underliggende væv.

Denne toksiske væske ses som ”Sha” eller de røde pletter som ses på huden efter en behandling. Jo mørkere pletterne er, jo mere gammelt stagneret blod har der været ved det område. De røde pletter forsvinder overraskende hurtigt, indenfor et par dage.

Behandlingen virker mod en lang række akutte eller kroniske lidelser såsom:

  • migræne
  • spændingshovedpine
  • skulder- og rygsmerter
  • svimmelhed
  • nedsat immunforsvar
  • led problemer
  • muse-arm, tennisalbue
  • stress
  • muskelsmerter

Du oplever umiddelbar ændring i stivhed, smerte og bevægelighed. En dejlig afslappet varme breder sig efter behandlingen som er tegn på helingsprocesserne er sat i gang.

Efter behandling skal du holde området dækket, undgå træk, direkte sol eller pludselige temperaturforandringer resten af dagen.

Min egen erfaring med Gua Sha

Første gang jeg hørte om Gua Sha synes jeg det lød lidt underligt – og helt ærligt så var jeg også en smule skeptisk. Men jeg blev på egen krop overbevist! Jeg havde døjet med en tennisalbue i et stykke tid, men behandlingen fik smerterne til at forsvinde og jeg har ikke haft problemer siden. Efter selv at have mærket den store effekt ved hjælp af en relativ enkel teknik, bliver den anvendt til mine egne klienter med stor succes, når jeg finder det relevant.

Det er meget vigtigt at man drikker rigeligt med vand efter en behandling for at få skyllet affaldsstofferne ud. Hvis der ikke sker denne udrensning vil man kunne føle ubehag efterfølgende samt hovedpine.

Bestil tid her

Læs evt. mere her

NB! Mine behandlinger og vejledninger må ikke træde i stedet for lægeordineret medicin, rådgivning og behandling.

Syge personer og personer med alvorlige sports og arbejdsskader, henvises til relevante behandlere inden for det etablerede sundhedsvæsen.